Oldalak

2011. május 18., szerda

Napkelte a Grimaldi kráterben

grimaldi.jpg

Az eredeti ötletet Bognár Tamás adta,aki rendkívül érdekes rajzaival hívta fel figyelmem ezen technika alkalmazására. Azóta gyakorlok a GIMP programmal, nem elfeledve a ceruza rajzok világát sem. Néhány nem túl publikus gyakorló rajz után lássuk az első digitális grafikámat,mely kétkorábbi észlelésemet tartalmazza a Grimaldi kráterről: (ceruza rajzok GIMP-es újragondolása)

19:26 helyi idő: "Szép íves szakadéknak tűnő falmaradvány,mely mögött a reggeli megvilágítástól felsejlik a hatalmas krátert kitöltő bazaltsíkság. Az észak-nyugati falból még csak egy sziklatömb fedezhető fel, ellenben igen látványos a teljes keleti fal vonulatának mintegy félbeszakadása! Itt betekintést nyerhetek, s a kráter talaján húzódó rianást

20:46 helyi idő: A változás a szemem láttára zajlik! Az Oceanus Procellarum ezen partszakaszán délelőtt lett...az előbb látottak szépen átalakultak, s a Grimaldi ellipszis formája kezd kibontakozni. A nyugati fal jó részét éri már fény...gyönyörű! Ez a rész határozottan részletekkel teli, míg északabbra háromszög alakzatban piciny dombok csoportja van. A kráter talaján részleteket nem látok, de a rianás -vagy gerinc- most mintha feltűnőbb lenne."

Földvári István Zoltán.

2 megjegyzés:

Cseh Viktor írta...

Ez gyönyörű!!! Grat :)

Földvári István Zoltán írta...

:) köszi!Jönnek majd még tán jobbak is.